vineri, 27 aprilie 2012

Branza

                             Gustare hranitoare si la îndemâna, brânza trebuie consumata cu modertie. Acest lucru se datoreaza faptului ca unele tipuri de branza sune extrem de bogate în grasimi saturare. La aceeasi greutate, brânza Cheddar, de pilda, contine de 6 ori mai multa grasime saturata decât friptura de muschi de vaca. Cu roate acestea, brânza furnizeaza si pcoteine valoroase, calciu st vitamina B12 . Majoritatea oamenilor îsi iau vitamina esentiala B12 din carne, astfel ca brânza poate constitui un adaos important la o dieta vegetariana .Continutul ridicat de calciu din brânza poate contribui la reducerea riscului de osteoporoza . Cercetarile au aratat ca daca se consuma mult calciu în timpul copilariei si al adolescentei, acest lucru ajuta la prevenirea osteoporozei în viata de mai târziu. Continutul de calciu din brânza si din alte lactate poate fi absorbit de organism mult mai usor decât cel din alte alimente . Brânza contribuie de asemenea la combaterea cariilor dentare provocate de alimentele dulci. Ea pare sa impiedice formarea în gura a acizilor care ataca smaltul dentar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu