vineri, 27 aprilie 2012

Carnea de miel




                                      Desi se spune adesea ca este cea mai grasa dintre carnuri, carnea de miel are un continut de grasimi comparabil cu al carnii de vita sau de porc. Totusi, continutul ei de grasimi saturate poate varia foarte mult, în functie de vârsta, specie si portiune din care se taie. Ca toate carnurile rosii, carnea grasa de miel trebuie consumata cu moderatie. Aportul dietar mare de grasimi saturate creste colesterolul sangvin, ceea ce sporeste riscul de ateroscleroza si de afectiuni cardiace. Datorita avertizarilor insistente cu privire la pericolul reprezentat de grasimi, mai ales de grasimile saturate, zootehnia moderna produce miei cu carne mai slaba. Carnea de miel tanar de cea mai buna calitate este fin granulata, roz-maronie, cu grasime alba. Continutul de grasimi variaza în functie de portiunea taiata si de metoda de preparare. Mielul este bogat în proteine si în cele mai multe vitamine B, necesare pentru sanatatea sistemului nervos. Este de asemenea si o foarte buna sursa de zinc si fier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu