Ciupercile care se vând pe piata sunt surse bune de potasiu si oligoelemente. Totusi, ele se consuma în cantitati atât de mici — în termeni de masa - încât contributia lor la dieta se rezuma la gust si la textura mai mult decât la aport nutritiv. Ele aduc putina energie, desi continutul lor caloric creste mult atunci când sunt prajite. Ciupercile uscate au o aroma mai intensa decât cele proaspete si contribuie, în general, mai mult la savoarea decât la consistenta mâncarii. Cele mai multe trebuie înmuiate înainte de utilizare: mai întâi clatiti-le, apoi turnati peste ele suficienta apa fierbinte pentru a le acoperi si lasati-le timp de o jumatate de ora. Apa ramasa poate fi folosita ca baza pentru supa sau mâncaruri.Ciupercile contin substante numite hidrazine si nitrozamine, care s-au dovedit carcinogene pe animalele de laborator si ar putea fi carcinogene si pentru oameni. Totusi, pentru ca nimeni nu le consuma în general în cantitati mari, nivelurile de hidrazine ingerate sunt infinitezimale si, deci, inofensive.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu