vineri, 27 aprilie 2012

Carnea de vita



                       In prezent , curentul in favoarea vegetarianismului , ingrijorarea fata de "boala vacii nebune" si posibilitatea existentei unei legaturi între consumul de carne rosie si bolile de inima au dus la o înlocuirea treptata a carnii de vita cu cea de pasare si de peste ca sursa majora de proteine animale, în Europa si în SUA. Totusi, foloasele nutritionale ale vitei nu trebuie ignorate. Cu exceptia fibrelor, vita contine majoritatea nutrientilor de care organismul nostru are nevoie, desi unii, cum ar fi calciul, vitamina C si fosfatul, nu sunt prezenti decât în cantitati mici. Ea este si o sursa pretioasa de minerale esentiale, precum iodul, manganul, zincul, seleniul si cromul, a caror cantitati pot varia substantial, în functie de solul din care a pascut animalul sau de componentele nutretului preparat pe care l-a consumat. Datorita zootehniei moderne si cerintelor publicului, carnea de vita este astazi mult mai slaba decât înainte. Vita slaba contine sub 5% grasime, mai putin de jumatate din aceasta reprezentând grasime saturata, prin urmare riscul ca ea sa ridice nivelul de colesterol s-a diminuat. Totusi, se pare ca exista înca o incidenta sporita a cancerului de colon la persoanele a caror dieta contine cantitati de carne rosie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu