vineri, 27 aprilie 2012

Bananele



                     
                               Sanatoase, hranitoare si usor de curatat, bananele sunt una dintre gustarile ideale oferite de natura. Ele se cultiva în majoritatea zonelor tropicale ale lumii. Se culeg când sunt înca necoapte si încep sa se coaca în timpul transportului. Majoritatea nu sunt complet coapte nici atunci când sunt vândute si trebuie depozitate la temperatura camerei pâna se coc. Se pot apoi pastra în frigider timp de 4-5 zile daca sunt învelite în hârtie de ziar. Chiar daca învelisul se va înnegri, pulpa va ramâne proaspata, ferma si de culoarea smântânii. Bananele necoapte contin un amidon „rezistent", fiind astfel numit deoarece nu poate fi digerat în intestinul subtire, si care ulterior fermenteaza în intestinul gros, provocând adesea balonari. Deoarece cea mai mare parte a continutului de amidon se transforma în zahar când fructul se coace, bananele nu sunt doar mai dulci când se coc, ci pot fi si digerate mult mai usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu