vineri, 27 aprilie 2012

Carnea de pasare

               

                              Gainile, ratele de ferma, curcanii si gâstele sunt pasari apartinatoare familiei animalelor prezente in jurul casei . Toate contin proteine care construiesc si repara tesuturile corpului, multe vitamine B pentru sistemul nervos si ceva zinc. Ficatul de gaina sau de curcan este o sursa excelenta de vitamina A, necesara pentru sanatatea pielii si rezistenta la infectii, si vitamina B6, vitala pentru producerea ADN si ARN. Cea mai mare parte a grasimilor din carnea de pasare sunt nesaturate, deci nu vor creste nivelul colesterolului din sânge. Rata si gasca sunt pasari grase, însa gaina si curcanul au destul de putina grasime , cea mai mare parte aflandu-se în piele , care poate fi usor îndepartata. Pieptul de pui si de curcan fara piele contine aproximativ 5% grasime, fiind astfel recomandat persoanelor care au nevoie de o dieta hipocalorica si saraca în colesterol. Conform anumitor  studii facute în Franta ,rezultatul acestora arata faptul ca persoanele care consuma grasime de gâsca au o incidenta mai mica a bolilor cardiace.
                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu